Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Update Catootje

Update Catootje

20/1/2012 - Weinig nieuws

Vorige week vrijdag hebben Catootje en ik weer een rondje Sophia gedaan. Als eerste hebben we een controlefoto van haar heupjes gemaak (niks afwijkends te zien). Vervolgens werden haar ogen gecontroleerd op druk, dit keer gelukkig zonder druppels. Zoals verwacht was daar niks aan te zien, want dat was voor de operatie ook niet het geval. Daarna hadden we de afspraak met de plastische chirurg die haar geopereerd heeft. Ik wordt altijd een beetje emotioneel als ik haar zie. Het is gewoon een bizar idee dat ze heeft lopen hakken en zagen in het hoofd van mijn dochter terwijl haar hersentjes bloot lagen. Enorm respect!!!

Zij wil vooral weten hoe het met Catootje gaat en wilde het oordeel van de neurochirurg afwachten. Daar moesten we aansluitend naar toe. Aansluitend is in het ziekenuhuis een zeer ruim begrip want daar zaten wel een paar uurtjes wachtkamer tussen... De neurochirurg weet het ook even niet zo. Alles wat zichtbaar of merkbaar is kan verschillende oorzaken hebben en daardoor is het moeilijk om te beoordelen of de druk nu inderdaad weer negatief effect heeft. Het kan zijn dat Catootje nog wat onderzoeken moet: een slaapregistratie, een drukmeting, een nieuwe MRI...dit alles om zo veel mogelijk informatie te hebben om zo de juiste keuze te maken. Een mogelijke ingreep zou weer behoorlijk ingrijpend zijn, dus ze moeten echt een hele goede afweging maken. Beiden artsen moeten samen rond de tafel om duidelijk te krijgen wat ze willen.

Voor de MRI ging het eigenlijk wel goed met Catootje, maar nu merken we steeds meer dat ze toch weer over hoofdpijn klaagt, terwijl we op advies van oma zelf dat woord proberen te vermijden. Ze is bleek, moe en vaak zo koud. Op de Paddestoel vinden zo ook dat ze heel wisselend presteerd, de ene dag valt ze veel, gaat puzzelen niet en komt ze moeilijk uit haar woorden, en de andere dag lijkt er niks aan de hand. Ook zij hebben, net als ik, de indruk dat ze zich het afgelopen jaar niet zoveel ontwikkeld heeft als de afgelopen jaren. Gelukkig komen er binnekort weer uitslagen van psychologische onderzoeken waaruit dat wel of niet blijkt. Al met al...weten we het gewoon niet zo goed en ons mupje kan het niet vertellen.

We hebben wel een heerlijk dagje gehad in het ziekenhuis, waar we ook zijn, gezellig maken we het toch wel!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

De komende tijd moet Catootje heel wat onderzoeken ondergaan. Op deze manier houden we een dagboek bij en kunnen we familie en vrienden up to date houden over alle ontwikkelingen rondom Catootje.

Links

Home
View my profile
Archives
Email Me