Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Update Catootje

Update Catootje

4/2/2011 - dag 3 en 4

Na een korte nacht werden we rond 5.15 gebeld dat Catootje wakker was en naar ons vroeg. Snel naar de IC, waar we een klein wit poppetje aantroffen. Ze vroeg om waker (=water). Ze was even wakker toen we daar aan kwamen, maar viel vrijwel meteen weer in slaap. Rond 8.30 uur kwam de arts om alles te checken en hij gaf aan dat alle slangetjes uiruit mochten. Dat was nog een heel karwei: 3 infuusjes (de vierde bleef zitten), twee drains uit haar hoofdje, allemaal plakkertjes, een katheter en een sonde uit haar maagje. Het was erg rot voor haar al dat gefriemel. Toen alles los was mocht ze even bij me zitten, en rond 9.30 uur mocht ze van de IC naar de afdeling. De eerste paar uurtjes waren we daar helaas niet alleen. We waren blij dat we daar waren, want we dachten echt dat het vanaf dat moment alleen maar beter zou gaan, maar dat bleek tegen te vallen. De rest van de dag heeft ze periodes van lamlendig wakker zijn afgewisseld met slaap. Ze was lijkbleek, huilerig, misselijk maar vooral erg boos, op ons....Wat nou haar hoofdje beter maken, moet ze gedacht hebben, een grote ellende is het! Ze draaide zich van ons af, zei helemaal niks en reageerde nauwelijks. Ze heeft toen ook weer infuus gekregen voor het vocht en het zout enzo. Ik ben bij haar blijven slapen, en we hebben een redelijk rustige nacht gehad, omdat ze telkens na de controles (metingen, pilletjes enz.) meteen weer in slaap viel.

 

Deze dag was het niet veel beter en dat baarde de verpleging ook wat zorgen. Wellicht had ze een te laag HB (ijzer) gehalte en zou ze bloed bij moeten krijgen. Ze wilde nog steeds alleen maar liggen, van ons af gedraait, niet eten, niet praten en af en toe mopperen en huilen. De waarden in haar bloed bleken wel wat laag, maar niets verontrustends. Toen tante Sas kwam bleek haar algehele elend ook vooral met haar boosheid te maken te hebben, een soort van algeheel protest. Sas kreeg haar aan het lachen, ze begon weer wat te reageren, te praten en wilde weer wat televisie kijken. Toen Guusje kwam met Francien was ze helemaal gelukkig. Zoals Guusje had gehoopt (en waarvan ik telkens zei dat het niet zou gebeuren...) riep ze hard 'Huusje'! toen ze haar zag. Ze was blij, ging zelf zitten, wilde kado's open maken enz. Guus erbij op bed, en de impasse leek doorbroken...Toen werd ze weer moe, en moest ze even slapen, en nadat Guusje (heel verdrietig) weer weggegaan was, kroop Catootje terug in haar stulp: stil,misselijk, boos! Ik geef haar geen ongelijk, welke ouders doen hun kind zoiets nou aan....? Echter, na een gesprek met de neurochirurg bleek dat de operatie wel degelijk nodig was. Toen dat sneetje in haar hersenvlies kwam zochten de hersenen meteen de ruimte op, en wilden naar buiten, spannend momentje tijdens de operatie, maar goed hersteld. Ik blijf vannacht weer bij haar slapen, want Lauran is niet helemaal fit. Hopen op een rustige nacht en een betere dag morgen...

Haar kamertje ziet er prachtig uit met alle lieve kaartjes, en als ik daar alle lieve mailtjes ook nog eens uitgeprint bij zou hangen, dan hoefden ze die kamer alvast niet meer te verven!!! Bedankt!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

De komende tijd moet Catootje heel wat onderzoeken ondergaan. Op deze manier houden we een dagboek bij en kunnen we familie en vrienden up to date houden over alle ontwikkelingen rondom Catootje.

Links

Home
View my profile
Archives
Email Me