Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Update Catootje

Update Catootje

18/12/2010 - Ct scan en Operatie

Donderdag 9 december is Lauran met Catootje naar Rotterdam getogen. Die dag was de intake voor de anestesie in het Sophia. Van daaruit zijn ze samen naar het hotel vertrokken en hebben ze het vooral gezellig gemaakt met z'n tweetjes. Samen gegeten, door het hotel gerend en daarna op tijd naar bed. Op tijd weer naar het ziekenhuis waar ze gelukkig snel aan de beurt was, vooral gezien het feit dat Lauran zich niet helemaal lekker voelde. Jammer genoeg miste we net Ronald van Sluis, een bevriende verpleger die op de afdeling net zijn nachtdienst erop had zitten. Het infuusje en de narcose verliep allemaal goed. Dat was allemaal nodig omdat Catootje niet in staat is ook maar 10 seconde stil te liggen, laat staan de minuten die nodig zijn om de Ct scan te maken. Toen ze wakker werd was ze meteen weer blij, en dronk ze de zoethout thee die Lauran had mee genomen goed op. Ze mochten dus ook weer op tijd vertrekken.

 

Vrijdag 17 december kreeg ik telefoon van Dokter Mathijsse, de Plastische Chirurg die erop aangestuurd was verder te gaan met de onderzoeken. Ze gaf aan dat ook de Ct scan ad uitgewezen dat er duidelijk te weining ruimte is in haar hoofdje voor het hersenvocht. Dat bevestigd dus de uitslagen van de eerdere onderzoeken. Er moet meer ruitmte komen in haar hoofdje, en dat gaan ze doen door middel van een operatie waar ze een stukje uit haar schedel halen en weer op een andere manier terug plaatsen, om zo ruimte te creeeren. Ze is is vrij oud voor deze operatie, waardoor de schedel niet zo snel weer dicht groeit, dat heeft even tijd nodig. Ze heeft dus een tijdje wat gaatjes in haar schedeltje. Ze zal een weekje in het ziekenhuis moeten blijven en daarna nog drie weken rust thuis om bij te komen van alles. De operatie lijkt natuurlijk spannend omdat het aan haar hoofdje is, maar heeft geen hoog risico. Het risico om zo door te blijven lopen is hoger. Waar ze alert op moeten zijn is bloedverlies, maar dat zal ze, indien nodig, toegediend krijgen. Wij kunnen gedurende de tijd dat ze daar is hopelijk in het Ronald McDonald huis verblijven. Ze moet op 1 februari naar het ziekenhuis en 2 februari wordt ze geopereed. Het zal een vreemde tijd worden maar we zijn er klaar voor!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

De komende tijd moet Catootje heel wat onderzoeken ondergaan. Op deze manier houden we een dagboek bij en kunnen we familie en vrienden up to date houden over alle ontwikkelingen rondom Catootje.

Links

Home
View my profile
Archives
Email Me