Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Update Catootje

Update Catootje

23/10/2012 - Update over Stichting Tess en de Liduinaschool

 

Toen Guusje de communie deed werd er gecollecteerd voor Stichting Tess. Deze stichting zamelt geld in om kinderen met een beperking Dolfijntherapie te kunnen laten volgen. Guusje was erg onder de indruk van deze stichting en heeft in de zomer, samen met haar nichtje Laura, een fietswassenrette georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting. De dames hebben een mooi bedrag van 42 euro bij elkaar gewerkt. Nadat we het geld hadden overgemaakt en Guusje een brief met foto's had gemaild, maakte de voorzitter van de stichting een afspraak met ons. Hij nam een certificaat van waardering mee en een dolfijntje voor Laura, Guusje en Catootje. Ze waren zo trots als een pauw, zeker toen enige tijd later nog eens een vermelding van de gebeurtenis in het plaatselijke krantje kwam te staan.

We dachten er al langer over om Catootje in te schrijven voor dolfijnen therapie maar door dit alles is dat in een stroomversnelling geraakt. De voorzitter van de stichting is ons wat extra uitleg komen geven over de stichting en heeft ons uitgelegd hoe het werkt.

Eerst  komt een kindje op de wachtlijst, als dat al lukt, dat kan een aantal jaar duren. Als het eenmaal op de wachtlijst staat ben je als ouder verplicht als vrijwilliger minstens 8 x per jaar mee te helpen bij evenementen, collectes enz. om geld in te zamelen voor de stichting.  Binnen twee jaar kan een kindje voor het eerst naar Curaçao voor de therapie. De stichting betaald dan ongeveer 2/3 van het bedrag wat nodig is voor de therapie, de nazorg,  het verblijf van het gezin en de reiskosten. Een kindje kan veel verschillende therapieën krijgen, dat ligt eraan waar de hulpvraag ligt. Dat kan zijn op het gebied van spraak, maar ook op andere vlakken. Een kind leert vier keer sneller door dolfijntherapie en in meer dan 95 % van de gevallen heeft de therapie effect. En die andere 5%....hebben een fantastische ervaring. Ouders en zusje of broertje hebben een prachtige reis, krijgen enorme begeleiding en….mogen ook zwemmen met de dolfijnen terwijl, in ons geval Catootje, toekijkt. Het streven is om elk kind drie keer de therapie te laten volgen.

Stichting Tess heeft een enorme groep vrijwilligers en elke maand verrichten ze gigantisch veel werk om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Elke cent telt! 97% van de inkomsten gaat daadwerkelijk naar de therapie. De andere 3% wordt alleen gebruikt om bijvoorbeeld de cardriches voor de bestuursleden te betalen. Zelfs reiskosten worden niet vergoed. Zeker de bestuursleden en waarschijnlijk ook vrijwilligers leggen juist geld bij….

Lauran en ik hebben ons ingeschreven als vrijwilliger omdat we hopen op die manier dichter bij de stichting te komen en op die manier zo snel mogelijk Catootje op de wachtlijst te krijgen. Wat een droom zou dat zijn!!! En….jullie horen vast nog meer over stichting Tess.

 

Verder gaat Catootje vanaf het begin van het schooljaar naar de Liduinaschool. Elke dag met de bus op en neer. In het begin moest ze even wennen, zeker aan de nieuwe bus ’s ochtends, maar eigenlijk gaat dat nu prima. Vanmorgen stond ze bijvoorbeeld al met haar tasje klaar en ging vervolgens springend naar de bus waar ze opgewacht wordt door haar blije busmaatjes. Ik zwaai haar nu al bij de deur uit en loop niet meer mee naar de bus. Lijkt gemakzuchtig, maar werkt beter voor haar. Ze is erg blij met haar klasje op school, is helemaal dol op de juffen en zeker op haar ieniemienie vriendje Thomas, een downie waar ze fijn over kan moederen. Gezellige bijkomstigheid is dat ze haar schoolvriendjes ook als fantasievriendjes heeft en de halve klas dus geregeld mee op pad gaat of thuis mee speelt. Ze begin een beetje zindelijk te worden maar we hebben nog een lange weg te gaan….haar mooie kleertjes zitten op de terug weg altijd in nat haar tas en ze komt thuis met een charmante joggingbroek. We zijn in ieder geval erg blij met de school waar ze naar toe gaat, ze ondernemen veel en ik weet zeker dat ze er veel vooruitgang zal boeken. En…vanaf vandaag hebben we eindelijk haar eerste schoolfoto thuis!! Zo blij mee.

 

De komende tijd gaat ze ook deelnemen aan een onderzoek: “praten kan ik niet maar communiceren wil ik wel”. Op dit moment zijn het voornamelijk hele dikke vragenlijsten waar ik me doorheen probeer te worstelen maar in de toekomst bied deelname aan het onderzoek haar de mogelijkheid om communicatieve ondersteuning te krijgen, wellicht in de vorm van een spraakcomputer!! Zeer interessant dus. Voor zover mijn update….was al een tijdje in de maak, maar het schoot niet zo erg op. Ik wil zo veel kwijt over Stichting Tess, maar wil jullie ook niet met alle kleine details lastig vallen. Mocht je er toch meer over willen weten….www.stichtingtess.nl

 

(excuses voor de taalvauten…had geen zin meer het over te lezen)

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

De komende tijd moet Catootje heel wat onderzoeken ondergaan. Op deze manier houden we een dagboek bij en kunnen we familie en vrienden up to date houden over alle ontwikkelingen rondom Catootje.

Links

Home
View my profile
Archives
Email Me